Danes so šolske hodnike in učilnice zavzele pustne šeme. Največ je bilo vil, hudičev, mačk in miši ter raznih borcev in super junakov.

Učenci od 6. do 9. razreda so se po malici, na kateri so krofi izginili kot kafra, predstavili v šolski telovadnici. Najprej so učenci zaplesali po oddelkih. 6. b je bil razglašen za najboljšega, saj so imeli največ najboljših mask, prikazanih v norčavem plesu. Nato so zaplesali vsi in skušali pritegniti pozornost učiteljev, ki so maskam podeljevali listke. Največ glasov je dobila maska Ele Retelj iz 6. a, ki je predstavljala balon na vroč zrak in košaro. Izbrani so bili še Elvis Presley, gusarja s Karibov in pantomimik. Prireditev je vodila ga. Andreja Marolt: »Rajanje je ob glasbi, ki jo je vrtel naš šolski DJ Pižama, lepo uspelo. Videli smo precej pravih maškar. Morda smo pogrešali več izvirnih, doma narejenih mask.«

Med mlajšimi učenci so zaplesali 4. šolsko uro. Najbolj izvirne maske so bile nagrajene. To so bili gledalec v kinu, ki je bil razglašen za najboljšo šemo, Yoda in bacek Jon sta si razdelila drugo mesto, pomlad in potapljač pa sta pristala na tretjem. Učenci podaljšanega bivanja so povedali, da jim je bilo všeč. Dodali so, da so bili že malce uspešni, saj je skoraj nehalo snežiti. Del svojih dolžnosti pa bodo maske morale opraviti še popoldne, saj zima še močno otepa z repom.

 

 

Novinarski krožek