V torek, 18. 12. 2018, so nas Izak Fabjan, Ed Baša in Eva Kocjan zastopali na kvizu Male sive celice v Ljubljani. Spremljal jih je kar cel avtobus navijačev, ki so od začetka do konca držali pesti in glasno spodbujali naše učence ter sami iskali odgovore na vprašanja.

Pot do nastopa na televiziji ni bila lahka, saj se je v ta del tekmovanja uvrstilo le 32 od 250 ekip, ki so se prijavile na predtekmovanje. Tekmovalci so pred pred snemanjem na RTV Ljubljana intenzivno širili svoje znanje in trenirali iskanje črk v labirintu ter pri tem postali prava ekipa, usmerjena k uspehu. V čitalnici so postavili celo labirint za vajo. Očitno so dobro trenirali, saj so pri tej nalogi osvojili vse točke: našli so vse črke in sestavili najdaljšo besedo. Dvoboj s tekmovalci iz OŠ Milojke Štrukelj iz Nove Gorice je bil napet, saj je o zmagovalcu odločilo zadnje vprašanje – zmaga se je izmuznila za mišji repek. Pri vsakem tekmovanju ima prste vmes tudi sreča. Kljub temu so naši tekmovalci pokazali res veliko znanja in poguma ter dostojno zastopali našo šolo.

Čeprav nismo zmagali, je bi kviz in obisk RTV-ja za vse udeležence nova in zanimiva izkušnja. Tekmovalci in navijači so ugotovili, da je studio manjši, kot je videti na televiziji, snemanje je trajalo samo uro in pol, le dvakrat so morali nekaj malega ponoviti, snemali so s tremi kamerami in spodbujevalka ploskanja je poskrbela za aplavz v pravem trenutku.

Celotno oddajo boste lahko videli v soboto, 26. 1. 2019, na prvem programu RTV Slovenija.

 

Nina Pečnik, 8. a

(Skupno 249 obiskov, današnjih obiskov 1)