Malo drugačen petek

Petek, 24. 5. 2019, je bil za nadarjene učence od 4. do 6. razreda še posebno zanimiv. Po pouku smo se namreč peš odpravili v novomeško vojašnico Franca Uršiča. Na poti nas je na Loki pri Pumpnci nasmejan pričakal hišnik s skrivnostno črno škatlo. Celo zapeti smo morali, da se je škatla odprla in odkrila svoj zaklad, slastni sladoled. Okrepčani in nasmejani smo prišli v vojašnico, kjer so nas pričakali častnik in podčastniki. Razdelili smo se v dve skupini in si ogledali vojaški muzej ter spoznali različno orožje. Med drugim smo izvedeli veliko zanimivosti o osamosvojitveni vojni ter se preizkusili v razstavljanju in sestavljanju pištole. V drugem delu smo s taborniki postavili čisto pravi bivak za nočitev v naravi ter taborni ogenj. Pokazali smo tudi spretnost  v streljanju z lokom. Na koncu so nas gostitelji presenetili s sadjem in bomboni, zato je bil ogled zaključnega filma o slovenski vojski še toliko bolj zanimiv.

Sprehod nazaj v šolo je bil glasen, saj smo ves čas izmenjavali vtise iz vojašnice. Energije nam ni zmanjkalo, zato smo bili v šolski telovadnici zelo veseli žoge. Piko na i petkovemu večeru pa je dala večerja. Na palicah smo nad ognjem spekli hrenovke in dobili izkušnjo preživetja v naravi. Vse je kar prehitro minilo in poslovili smo se z željo, da tako druženje ponovimo.

Še nekaj vtisov učencev:

– Čeprav smo veliko hodili, je bil ta dan prav poseben. Zelo sem se zabavala.

– Vedno je dobro, da se učenci naučimo novih stvari, super pa je, če ob tem še uživamo.

– Zanimiv je bil »Dart Wader« v muzeju.

– Sestavljanje in razstavljanje orožja mi je bilo kot igra, saj je bil potreben dober spomin. Punce smo bile uspešnejše.

– Bil je lep dan, poln smeha in zabave. Veliko smo se naučili.

– Druženje je pomembno v življenju in danes je bilo tega veliko.

– Današnji dan mi je bil zelo všeč, še najbolj pa sem užival v gozdu.

– Ta dan mi je bil zelo všeč. Morda bi lahko prihodnjič spoznali še kakšen drug poklic, npr. gasilca, policista, oskrbnika živalskega vrta …

 

Učitelji mentorji pa smo bili še posebno veseli pohval učencev, ki so jih zapisali:

– Vse je bilo perfektno, zato nadaljujte s takim prirejanjem druženj.

– Zahvalil bi se vsem mentorjem in hišniku, da ste mi polepšali dan in za vsa nova doživetja.

– Dragi mentorji! Zelo sem bila vesela (verjetno tudi drugi), da ste si vzeli čas, in da ste nas povabili na nepozabno druženje.

– Meni je bilo zelo všeč in vem, da ste vložili veliko truda. Hvala! Bil je res prijeten preostanek dneva. Uživala sem, ker še nikoli nisem bila v vojašnici.

– Vsi mi dobro vemo, da učitelji ne rabite delati tako pozno, ampak vi ste si vzeli čas. Skupaj smo vam hvaležni za ta čudovit dan.

 

Naša doživetja si lahko ogledate tudi na fotografijah.

 

 

 

 

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)