V ponedeljek, 2. septembra 2019, se je začelo novo šolsko leto.

Na šolskem igrišču smo se zbrali učenci od 2. do 9. razreda. Obrazi so bili svetli in zadovoljni ob obujanju spominov na počitnice. Po državni in šolski himni nas je, učence in starše, nagovorila ravnateljica Marta Pavlin:

»Drage učenke in učenci, starši, sodelavke in sodelavci, lepo pozdravljeni v novem šolskem letu!

Za vami so dolge in brezskrbne počitnice, ki so gotovo prehitro minile. Ponovno smo skupaj v šoli, ki je v času vaše odsotnosti dobila novo, lepšo podobo, ki nam bo nudila še boljši temelj za kakovostno vzgojno izobraževalno delo. Vstopimo v novo šolsko leto  z novo energijo ter polni optimizma in vedoželjnosti nadaljujmo tisto, kar smo zasnovali v preteklosti. Želim vam, da bo to nadaljevanje potekalo skladno z vašimi in našimi pričakovanji.

Slike si oglejte v galeriji.

Tudi minister za šolstvo Jernej Pikalo vam v svoji poslanici želi »vse dobro v novem šolskem letu, ogromno znanja, prijateljstev in vsega ostalega, kar šola prinaša.« Pravi, da  je prav šola  v Sloveniji eden od najboljših družbenih podsistemov in da je prav tako, saj gre za naše državljane in prihodnje generacije.

Srečno novemu šolskemu letu na poti!«

Za nami so v šolo prišli prvošolci in njihovi starši. V telovadnici jih je poleg ravnateljice pričakal in pozdravil tudi župan MO Novo mesto Gregor Macedoni, ki je prvič stopil v naš hram učenosti pred štirimi desetletji.  Nato jih je z Zgodbo za gumbe pritegnilo gledališče Zapik. Prvčki so ustvarjalno sodelovali. Tudi novinarju Radia 1 so pogumno odgovarjali. Prvi šolski dan je bil poln prijetnih presenečenj – dobili so majčke, peresnice, rumene rutice in v razredih še torto.

Prazne šolske torbe so se napolnile z učbeniki in novi zvezki že čakajo, da se bodo pri pouku in doma popisali z znanjem. “Ob začetku novega šolskega leta (vas) vabim, da sprejemate nova znanja z odprto glavo, predvsem pa, da o vsem razmišljate s svojo glavo,” nas je spodbudil tudi predsednik republike Borut Pahor.

Novinarski krožek

 

 

 

 

(Skupno 332 obiskov, današnjih obiskov 1)