Ob Svetovnem dnevu hrane bomo na naši šoli v sredo, 16. 10. 2019, ponudili zdrav zajtrk in s tem opozorili na pomen zajtrka za zdravje in dobro počutje osnovnošolcev.

Zdravega zajtrka se bodo lahko učenci udeležili od 7h do 8h. V šolski jedilnici si bodo postregli z zdravimi dobrotami. Mize bodo obložene z različnimi vrstami sadja, lahkim sirnim namazom7, raznovrstnimi BIO kruhi iz polnozrnatih žit1, mlečno proseno kašo1,7, ovsenimi kosmiči1,7,5,6,8, medom, bio maslom7, tuninim namazom4,  jogurti7, bio mlekom in marmelado .

Vsi učenci in učitelji ste lepo vabljeni na slasten in zdrav zajtrk!

 

Na podlagi Uredbe (EC) 1169/2011 o zagotavljanju informacij o živilih potrošnikom s številkami označujemo alergene snovi, ki jih vsebujejo jedi na jedilniku:

1 žita, ki vsebujejo gluten, 2 raki, 3 jajca, 4 ribe, 5 arašidi, 6 zrnje soje, 7 laktoza, 8 oreščki, 9 listna zelena, 10 gorčično seme, 11 sezamovo seme, 12 žveplov dioksid in sulfiti, 13 volčji bob, 14 mehkužci.

Zaradi možnih navzkrižnih kontaminacij kruh in pekovsko pecivo poleg glutena lahko vsebuje mleko, jajca, sojo oz. njihove derivate ter sezamovo seme. Alergeni v sledovih niso označeni.

 

Maruša Brecelj, organizatorica šolske prehrane

(Skupno 19 obiskov, današnjih obiskov 1)