Ob dnevu slovenske hrane bomo na naši šoli v petek, 15. 11. 2019, ponudili tradicionalni slovenski zajtrk. Z njim želimo spodbuditi uživanje in kupovanje slovenske hrane, redno zajtrkovanje ter izboljšanje prehranskih navad.

Hrana iz lokalnega okolja je sezonsko dostopnejša, sadje in zelenjava imata več vitaminov in višjo hranilno vrednost. Zaradi bližine proizvodnje se lahko uporablja manj konzervansov, pesticidov ipd. Z naročanjem živil od lokalnih pridelovalcev/predelovalcev posredno pripomoremo tudi k zmanjšanju sproščanja toplogrednih plinov zaradi krajših transportnih poti, zagotavljamo trajnostno rabo površin, namenjenih pridelavi hrane, ohranjamo delovna mesta na podeželju in dvigamo stopnjo samooskrbe s kakovostno, lokalno pridelano hrano ter tako izboljšujemo prehransko varnost prebivalstva.

Zdravega zajtrka se bodo lahko učenci udeležili med 7. in 8. uro. V šolski jedilnici si bodo postregli z mlekom, maslom, medom, črnim kruhom in jabolki. Vsa živila so pridelana v Sloveniji.

Vsi učenci ste lepo vabljeni na slasten in zdrav zajtrk.

Maruša Brecelj, organizatorka šolske prehrane

(Skupno 101 obiskov, današnjih obiskov 1)