Tudi na Osnovni šoli Center smo stopili v praznični december. Kot vsako leto bi ga želeli obarvati v duhu dobrodelnosti. Pri tem potrebujemo vašo pomoč.

V začetku decembra smo izvedli že tradicionalni tehniški dan z naslovom Podarim – razveselim. Učenci so pod mentorstvom strokovnih delavcev in zunanjih izvajalcev ustvarjali v 20 delavnicah na temo decembrskih praznikov.

Izdelke učencev bomo razstavili na novoletnem bazarju v torek, 10. 12. 2019, od 14. do 18. ure v telovadnici Osnovne šole Center. Zbrane prispevke bomo namenili našim učencem, katerih družine so se znašle v finančni stiski.

Ta dan bodo potekale tudi govorilne ure po ustaljenem urniku.

Odločili pa smo se podpreti tudi prošnji, s katerima sta nas Društvo za življenje brez nasilja ter Društvo za razvijanje prostovoljnega dela zaprosili za zbiranje potrebščin, ki jih potrebujejo za izvajanje svojih programov.

Društvo za razvijanje prostovoljnega dela bi razveselili, če prispevate zvezke, pisala, ravnila, barvice, flomastre, tempere, bloke in ostale šolske potrebščine ter otroške knjige in igrače. Prošnjo si lahko bolj podrobno preberete v prilogi. 

Poslanstvo Društva življenje brez nasilja je psihosocialna pomoč osebam z izkušnjo nasilja v družini. Na nas so se obrnili s pobudo za zbiranje prehrambnih izdelkov, higienskih potrebščin in čistil. Prošnjo si lahko bolj podrobno preberete v prilogi. 

Pri izpeljavi dobrodelne akcije potrebujemo predvsem vašo pomoč. Navedene potrebščine bomo zbirali v času novoletnega bazarja, ki bo v torek, 10. 12. 2019, v telovadnici Osnovne šole Center. Del prostora bomo namenili tudi za odlaganje prinesenih potrebščin, zato vas prosimo, da se ob obisku bazarja ustavite tudi v tem kotičku.

V kolikor se obiska bazarja ne boste mogli udeležiti, bodo možnost za prinašanje potrebščin imeli tudi otroci ob koncu meseca, ko bomo organizirali novoletno prireditev Razred se predstavi. Učence bodo o akciji seznanili razredniki, vas pa prosimo, da podprete humanitarno noto z manjšim prispevkom.

Mnogim družinam in otrokom bomo na ta način polepšali praznični čas!

(Skupno 52 obiskov, današnjih obiskov 1)