V petek, 7. 2. 2020, smo z dvema prireditvama počastili »slovenski kulturni praznik, ki nas vsako leto spomni, da so temelji slovenstva: slovenski jezik, kulturna dediščina in vrednote, ki nas že več kot tisoč let bogatijo, zbližujejo in trdno povezujejo v narod. Prihodnost pripada tistim, ki se zavedajo bogastva svoje kulture in zgodovine. Kultura pa ni le stvar preteklosti. Naše ustvarjanje, izražanje, vrednote, kot so prijateljstvo, želja po znanju, optimizem, delavnost, sočutje, modrost, svoboda, nas oblikujejo in nam zagotavljajo svetlo prihodnost,« je v uvodnem govoru poudarila ravnateljica Marta Pavlin.
Na prvi proslavi so bili prisotni učenci od 1. do 5. razreda. V programu, ki so ga povezovali učenci dramskega krožka, so nastopili mladi instrumentalisti, folkloristi in pevci.
Na slavnosti za učence od 6. do 9. razreda smo se o pisanju knjig pogovarjali z Novomeščanom Janezom Pezljem, nato pa predstavili svojo knjigo, ki je nastala v okviru projekta Rastoča knjiga in odstira pogled v življenje Zore Rupena – Katje, po kateri se je tri desetletja imenovala naša šola. Našemu povabilu sta se odzvala nečaka Z. Rupena Katja Stražiščar in Vladimir Osolnik. Nagovorila nas je Katja Stražiščar, ki je poudarila, da je za vsako družbo pomembno, da ima ljudi, ki delajo v dobro vseh in za to ne pričakujejo osebnih koristi. Pozdravil nas je tudi pobudnik Rastoče knjige Janez Gabrijelčič, ki je v govoru poudaril, da je potrebno poiskati vrednote in se truditi, da jih povežemo v Življenje.
S svojimi nastopi so nas očarali pevci obeh otroških pevskih zborov, violinist Otis Heric Zagrljača, pianist Luka Ilovar, kitaristka Tija Žura, pevki Katja Molan in Anja Pevec ter recitator Maj Mihalič.

Več slik si oglejte v galeriji.
Luna Gorenc, Lucija Juvančič in Laura Vidrih, 9. a

Fotografije: Maja Podobnik, Urška Peterlin, Amber Ivana Erenda, Nadja Felič, 6. c,
Nina Avbar, 6. a, Manca Vidic, 7. c

(Skupno 272 obiskov, današnjih obiskov 1)