LITERARNI  IN LIKOVNI NATEČAJ

NAŠ/MOJ SVET SE SPREMINJA

(1.–9. razred)

V letošnjem letu bomo obrnili 3. list naše Rastoče knjige.

Dragi učenci,

v letošnjem letu se je veliko spremenilo. Naš svet se je obrnil na glavo. Naučiti smo se morali drugačnega sodelovanja, povezovanja med generacijami, skrbi zase in za druge. Veliko sprememb! A nekaj se vendarle ni spremenilo: naša Rastoča knjiga bo tudi letos bogatejša za nov list.

V zadnjih dveh letih nam je ta nenavadna knjiga močno popestrila življenje. Bila nam je dobra prijateljica, ki nas je marsikaj naučila in nas opozorila, da je vsak človek ustvarjen za – ustvarjanje. Ustvarjanje pa zahteva potrpežljivost, spretnost in prepričanje, da pri učenju in delu zmoremo več. Zaradi nje smo spoznali vrednote. Prav tako nas je razsvetlila, kako pomembna je družina in kako moramo paziti nase in na druge. Na listih naše Rastoče knjige smo našli vrsto napotkov, kako se naj, ko se znajdemo v zadregi, obnašamo. Ta knjiga nam je govorila tudi o upanju. Na enem njenih listov smo lahko prebrali, da nikoli ne smemo obupati, saj je upanje tisto, ki nam daje moč: »Upanje je kot nočno nebo. Nikdar ni tako temno, da ne bi odkrili kake zvezde.« (O. Feuillet) Zato lahko rečemo, da ja naša Rastoča knjiga naša zvezda vodnica.

Dragi učenci, tretjič oblikujemo Rastočo knjigo. Pričakujemo, da boste v literarnih prispevkih ali likovnih izdelkih izrazili, kako se je v letošnjem letu spremenil vaš svet. Paleta vaših doživetij je bogata in pisana. Morda izstopa spomin na nepozaben dogodek, druženje, nova spoznanja … Skozi pripoved, kratko zgodbo, črtico ali pesem izrazite svoje doživetje, nepozaben spomin, utrinek. Lahko pa to prikažete z risbo, s sliko, z grafiko ali stripom. Ob vsem tem zapišite tudi, katera so vaša vodila otroštva, mladosti, kaj vam pomenijo ljubezen, družina, prijateljstvo, sodelovanje, pomoč … Krovni naslov prispevkov je

NAŠ/MOJ SVET SE SPREMINJA

Literarne prispevke oddajte v elektronski obliki svoji učiteljici, učitelju ali učiteljici za slovenščino. Na razredni stopnji jih bo zbrala učiteljica Manca Pezelj Berger, na predmetni pa Zlata Valentić. Likovne izdelke na razredni stopnji oddajte svoji učiteljici ali učitelju, učenci predmetne stopnje pa učitelju likovne umetnosti. Vse skupaj bo zbral učitelj Valter Rabič.

Rok: 30. 11. 2020

Najboljši prispevki bodo zapisani na naslednji list Rastoče knjige.

Veliko uspeha!

(Skupno 129 obiskov, današnjih obiskov 1)