Tudi v letošnjem šolskem letu smo v podaljšanem bivanju izvajali dejavnosti v okviru Tedna otroka, ki je potekal od 5. do 11. 10. 2020 z naslovom Odgovor je pogovor, povezan pa je bil s TOM telefonom, ki praznuje 30 let delovanja.

V 1. b razredu smo na listke napisali ideje, kako popestriti življenje v podaljšanem bivanju, in si z žrebom le-teh polepšali vsak dan z eno novo dejavnostjo, skupno igro in pogovorom o prvih vtisih o šoli.

V 1. c razredu smo izvedli delavnico Strah ima velike oči, znotraj je votel, zunaj ga pa nič ni. Učenci so najprej poslušali pesem o strahu, ki se tudi nas boji, nato pa so sodelovali v pogovoru o tem, česa se bojijo majhni otroci, babice in dedki ter živali. Pripovedovali so tudi, česa se oni bojijo ter katere strahove so že premagali. Sklenili smo, da je vsakogar kdaj česa strah, da pa nam je lažje, če se o tem s kom pogovorimo. Učenci so oblikovali še plakat o svojih strahovih, ki jih lahko preženejo skozi pogovor s starši.

V 2. b razredu smo ustvarili prijetno izkušnjo pisanja pisem in spodbujali pogovor s pisemskim prijateljem. Učenci so drug drugemu napisali pisma in se tako med seboj še bolj spoznali, saj so pisali o sebi, svoji družini in prijateljih ter svojih najljubših stvareh.

Na šolskem igrišču je bilo ves teden pestro. Poleg proste in vodene igre so učenci slikali in odtiskovali jesensko listje ter se urili v pletenju zapestnic.

PB 1
PB 2
PB 3
PB 4
PB 5
PB 6
PB 7
PB 8
(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)