Postanimo prijatelji – družabno dopoldne z devetošolci

˝Kdo so ti fantje in dekleta, ki so taaakooo veeelikiii na šoli?˝ so se na začetku šolskega leta spraševali prvošolci, ko so na hodnikih skorajda preplašeno opazovali navihane devetošolce. In tako se je 7. novembra 2022 zgodilo družabno dopoldne učencev prvega in devetega razreda OŠ Center.

Devetošolci so pripravili 5 delavnic, v katerih je sodelovalo 5 skupin vseh prvih treh razredov OŠ Center. Učenci 1. c iz Malega Slatnika so prvič obiskali svojo matično šolo, zato je bil ta dogodek zanje še toliko pomembnejši. Pod vodstvom devetošolcev so se v dopoldanskem času izvedle ustvarjalna, plesna, športna, kuharska delavnica in delavnica družabnih iger. Prvošolci so bili nad malo drugačnimi izvedbami vsebin in ˝mlajšimi učitelji˝ navdušeni, kar je dokazovalo njihovo navdušenje in visoka motivacija za sodelovanje na delavnicah. Devetošolci pa so se v vlogi usmerjevalcev in podajalcev znanj zelo dobro znašli in svojo nalogo tudi strokovno izpeljali.

Na koncu aktivnega druženja je vsak prvošolec prejel tudi listino, in sicer svečano zaobljubo, s katero se je zavezal, da se bo trudil biti prijazen do sošolcev, da bo spoštoval učiteljice, delal nalogo, raziskoval, se igral s prijatelji in jim pomagal ter postal karseda vesel šolarček. Druženje je minilo v veselem, prijetnem vzdušju in vsi udeleženi so izrazili željo po še več tovrstnih dogodkih na šoli.

Več slik si oglejte v fotogaleriji.

(Skupno 143 obiskov, današnjih obiskov 1)