Ekipa projekta Erasmus+ bo konec maja za teden dni odpotovala na Poljsko, kjer bomo obravnavali vedenjske predsodke in stereotipe na podlagi obnašanja, zunanjega videza, sposobnosti, hobijev ali posebne, individualne osebnosti.

V mesto Slupsk na severu Poljske bosta v nedeljo, 21. 5. 2017, v spremstvu dveh učiteljic odpotovala osmošolca Neža in Ajet. Učenca bosta teden dni gosta v poljskih gostiteljskih družinah učencev šole, kar bo še dodatna popestritev obiska. Seveda pa se predvsem pridno pripravljamo na različne aktivnosti, ki nas čakajo na Poljskem, za domačo nalogo pa moramo med drugim o predpisani temi pripraviti več prispevkov v angleščini in posneti dva video posnetka.

Homework for Poland (behaviour stereotypes)

  1. Four pieces of short, informal writing (e.g. blog style) by 4 young people, about 100 words each on a given topic: ‘Have you or someone from your friends/family ever been treated unfairly because of different colour of skin, eyes, hair, religion, culture, interests, clothing, being individual, having large family, wearing glasses etc?
  1. Two videos on the same topic but made by different people telling different stories than in the writing task. (max 4 min each)
  1. Presentation about own school (in PowerPoint or as a film) for the first, official day starting the meeting in Poland, most of our schools have it so just send me that  before 15th May 2017.

Deadline: 15th May 2017

***

Hkrati pa že tudi tečejo priprave na obisk naših partnerjev iz tujine v Sloveniji, ko bomo prvi teden oktobra gostili učitelje in učence iz Italije, Turčije, Romunije, Latvije in Poljske. V času izmenjave so učenci iz omenjenih držav nastanjeni pri slovenskih družinah. Zato že vabimo naše učence, ki bi želeli v okviru tega projekta en teden v svojem domu gostiti tujega učenca, da se pogovorijo s starši in pridejo skupaj na informativni sestanek, ki bo v torek, 16. 5. 2017, ob 15.30 v tehnični učilnici.

Za dodatna pojasnila lahko povprašate učiteljico Mojco Saje, še več o projektu pa boste izvedeli na stojnici, ki bo postavljena v pritličju naslednji teden tudi v času govorilnih ur.

Vodja projekta:
Mojca Saje

Related Images:

(Skupno 86 obiskov, današnjih obiskov 1)