Hej, Pika Nogavička,
alo vsi v Čira čaro se igrat,
hej, jaz sem Nogavička,
mali neugnani škrat, …

… prepeva Pika Nogavička in nas vabi v svojo deželo. Tokrat smo se na njeno vabilo odzvali tudi učenci prvega razreda. V četrtek, 27. 9. 2018, smo se odpravili proti Velenju. Pot je bila dolga, a je vseeno hitro minila, saj smo bili vsi polni pričakovanj in nasmejani do ušes. Ko smo prispeli, so bile prve besede navdušenih prvošolcev: »Glej, morje!« Pikin festival se namreč vsako leto odvija na idilični lokaciji ob Velenjskem jezeru.

Hladno jutro se je prebudilo v prijetno sončno dopoldne. Ko smo izstopili iz avtobusa, nas je tam pričakala Pika Nogavička, ki smo ji navdušeno sledili.  No, ta ni bila čisto prava, tista čisto prava Pika je spala v svoji Vili Čira čara. Najprej smo se okrepčali, saj smo bili zaradi dolge poti že pošteno lačni. Po okusni malici pa tisto najslajše, ogled celotnega dogajanja in ustvarjanje.  V Zemeljskem, Vodnem in Zračnem kraljestvu smo imeli na voljo različne naravne in umetne materiale, iz katerih smo izdelali Pike Nogavičke, akvarije, kazala za knjige, obeske, hrošče, razne druge živali, leteče zmaje in še in še. V družbi mnogih Pik Nogavičk smo se prelevili v Pike in gusarje, se zabavali in lovili ribe s palicami, ki smo si jih izdelali sami. Vse izdelke smo vzeli domov. Še dobro, da smo imeli nahrbtnike, kamor smo jih pospravili.

Čas je v Pikini deželi tekel hitreje. Kot bi mignil je napočil čas odhoda. Pred tem pa seveda tisto najpomembnejše, Vila Čira čara in »ta prava« Pika Nogavička. Kako zanimiva hiša, polna barv,  s čisto pravo posteljo in kuhinjo, pa starinski televizor in tudi hladilnik ni manjkal. Kako zanimivo, da Pika svoje obleke suši kar po celi hiši in koliko nogavic ima.  »O, to pa je prima, tudi jaz bi živel v takšni hiši,« so z navdušenjem ponavljali učenci. Sledilo je še skupinsko fotografiranje pred Vilo Čira čara in odhod proti avtobusu. Domov smo se vrnili polni prijetnih, nagajivih in pikastih spominov. Učenci so bili navdušeni, tako navdušeni, da se bodo še vrnili.

Več slik si oglejte v fotogaleriji.

Related Images:

(Skupno 133 obiskov, današnjih obiskov 1)