Vsako leto 17. septembra, ko praznujemo dan zlatih knjig, na vseh slovenskih osnovnih šolah začenjamo bralno leto, ki ga zaznamujemo z začetkom branja za Bralno značko. Tudi letos je bilo tako in v torek, 17. 9. 2019, na dan rojstva in smrti pisatelja Franceta Bevka, smo vstopili že v 60. sezono branja za Bralno značko.

Na naši šoli ob dnevu zlatih knjig povabimo prvošolčke na prvi obisk v šolsko knjižnico. Na ta dan spoznajo knjižničarko, prostore knjižnice in police, na katerih bodo lahko samostojno iskali in izbirali knjige.

Vsako leto  pod okriljem Društva Bralna značka prvošolci po vsej Sloveniji prejmejo darilne slikanice. Letos je bila izbrana slikanica Škrat Kuzma dobi nagrado, ki jo je napisala Svetlana Makarovič in ilustriral Tomaž Lavrič. Prejeli so jo tudi naši prvošolci.

Ob koncu prijetne urice, kjer smo se v domišljiji družili s škrati ter prisluhnili odlomku iz slikanice, je vsak prvošolec dobil še svojo izkaznico za šolsko knjižnico, ki je letos dobila novo podobo.

Poslovili smo se v želji, da se čim večkrat srečamo v knjižnici ob dobri knjigi, ki je zlata knjiga, kot je nekoč izjavil France Bevk.

Slike si oglejte v galeriji.

Prvošolci so povedali:

– V knjižnici mi je bilo lepo in zabavno.

– Bilo mi je všeč in izkaznice so zelo lepe.

– Všeč mi je bilo, ko sem dobila kartico s Piko Nogavičko.

– Slikanica Škrat Kuzma dobi nagrado mi je všeč.

– V knjižnici mi je bilo lepo. Najbolj všeč mi je bilo, ko smo poslušali pravljico.

 

 

Related Images:

(Skupno 320 obiskov, današnjih obiskov 1)