Naša šola se bo letos pridružila vseslovenskemu projektu Tedni vseživljenjskega učenja, ki je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Projekt, ki praznuje letošnjo 25-letnico pod sloganom »Slovenija, učeča se dežela«, usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS), nacionalni koordinator TVU, v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi pa tudi onkraj naših meja. Namen projekta je opozoriti na pomembnost učenja v vseh življenjskih obdobjih in vlogah, ki jih posameznik v življenju sprejema.

Z različnimi dejavnostmi, ki smo jih prilagodili trenutni zdravstveni situaciji, bomo na šoli pričeli naslednji teden. V ponedeljek se bodo člani foto krožka odpravili na foto potep, spoznavali fotografske trike in uporabo foto aplikacij na mobitelu. Sledila bo kuharska delavnica z učenci izbirnega predmeta, ki bodo pripravljali zdrave napitke in sadne pireje ter ustvarjali iz listnatega testa. V torek bodo pri ruskem krožku pripravili Dan ruske kulture, kjer bodo spoznavali največjo državo sveta, njen jezik in kulturno-zgodovinske znamenitosti. Obiskal jih bo ruski gost, zmagovalce kviza pa čakajo sladke nagrade. V sredo se bodo petošolci preizkusili v igranju starih iger, ki so jih igrali že njihovi starši in stari starši. Razmišljali bodo o preživljanju prostega časa nekoč in danes ter krepili medgeneracijsko sodelovanje. V petek bodo učenci neobveznega izbirnega predmeta krepili olimpijski duh na pravi Zimski mini olimpijadi. Tekmovali bodo v več disciplinah – smučarski skoki, biatlon in hokej, razvijali gibljivost in telesno moč ter se predvsem zabavali.

Sodelujoče v projektu boste prepoznali po radovednosti, balonih in veselem druženju.:)
Območni koordinator projekta je Razvojno izobraževalni center Novo mesto, nosilka projekta na šoli pa je Mojca Saje.

Vabljeni k ogledu tudi številnih drugih prireditev, ki bodo potekale v terminu Tednov vseživljenjskega učenja 2020 od 4. septembra do 9. oktobra 2020. Koledar prireditev TVU 2020

Mojca Saje

Related Images:

(Skupno 145 obiskov, današnjih obiskov 1)