V tekmovanju kviza Male sive celice sezone 2020/21 postaja vse bolj vroče in napeto. Pred nami sta le še dve polfinalni snemanji in zaključno, finalno, ki bo odločilo, katera šola je zmagovalna. Veseli smo, ker je ena od štirih ekip, ki še ostajajo v tekmovanju, tudi ekipa OŠ Center, ki jo sestavljajo Matic Kotnik iz 7. a, Lenart Bernik iz 8. b ter Tija Žura iz 9. a.

V petek, 9. aprila, se je naša ekipa v studiu RTV Slovenije v četrtfinalu pomerila z ekipo OŠ Vojnik. Tekmovanje se je začelo nekoliko drugače, saj smo pri žrebanju prvič dobili rumene majice, čeprav so si tekmovalci želeli vijolične barve, ki so je bili že vajeni in po tihem verjeli, da jim prinaša srečo. Prvi dve igri sta bili izenačeni in napetost se je stopnjevala. V nadaljevanju pa se je naša ekipa vztrajno in počasi začela oddaljevati in povečevati prednost ter na koncu slavila z rezultatom 71: 52.

Seveda pa brez spodbude zvestih in odličnih navijačev ne bi šlo. Tudi tokrat so zaradi ukrepov epidemije Covid-19 navijali on-line preko Zooma. Ob vklopu v studio so naše tekmovalce spodbujali, lepi in barviti transparenti, ki so jih izdelali, pa so poželi pohvale voditelja Nika.

Izjave tekmovalcev po zmagi:

Tija: Sprva sem se malo ustrašila, ker nismo dobili barve, ki smo si jo želeli. Mislila sem, da nam bo mogoče prinesla nesrečo. Sami sebi smo dokazali, da barva ni pomembna, ampak je pomembno naše znanje in sodelovanje.

Matic: Prvi dve rubriki sta bili zelo napeti, vendar po hitrih celicah in možganskem labirintu nismo bili več tako živčni, saj smo si nabrali 9 točk prednosti in brihtolina.

Lenart: Na začetku oddaje sem imel nekaj treme, vendar je kmalu po začetku izginila in bolj kot smo se bližali koncu, vse bolj sem se zavedal, da smo se uvrstili v polfinale.

Snemanje polfinalne oddaje bo že 20. aprila, četrtfinalno oddajo pa si bomo na  SLO 1 lahko ogledali 24. aprila.

Utrinki iz oddaje…

Čestitke ekipi in navijačem!!!

Related Images:

(Skupno 529 obiskov, današnjih obiskov 1)