Teden otroka 2. – 8. 10. 2023

Poiščimo ZATO na vsak naš ZAKAJ …

S skupinami podaljšanega bivanja smo se v ponedeljek 2. 10. odpravili na šolsko igrišče. Namen dneva je bil dober. Uredimo in pospravimo šolsko igrišče ter se pogovorimo o pravilih na šolskem igrišču in uporabi.

Ker so otroci po naravi zelo radovedni, vselej in pogosto sprašujejo ZAKAJ. Starši, učitelji in drugi odrasli pa navadno odgovorimo ZATO. Tokrat smo vlogi zamenjali. Na šolskem igrišču smo po čistilni akciji in urejanju igrišča učitelji spraševali učence ZAKAJ, učenci pa so iskali odgovor ZATO. Skupaj smo iskali odgovore, rešitve in pojasnila o ohranjanju šolskega igrišča.

Dejavnosti smo zaključili s skupno igro, kjer smo tkali vezi in spoznali kakšno novo igro, se spomnili stare in jo obnovili.

Poleg tega pa je učencem 1. b, vključenim v 2. skupino podaljšanega bivanja, učiteljica najprej povedala, da radovednost pomeni zanimanje za različne stvari. Nato je vprašala, kaj njih zanima, in jim na njihove »zakaje« odgovarjala z »zatoji«. Zastavila jim je tudi nekaj vprašanj iz knjige 1000 zakaj in 1000 zato, učenci pa so ponujali odgovore glede na svoje (pred)znanje.

 

Več si lahko pogledate v foto galeriji: Teden otroka v podaljšanem bivanju

 

Zapisala Viktorija Simončič

Related Images:

(Skupno 264 obiskov, današnjih obiskov 1)
 

Oznake: , , , ,