V ponedeljek, 27. 5. 2024, so nekateri sedmošolci v spremstvu dveh učiteljev odkolesarili v prečudovit sončen športni dan. Po dveh poskusih, ko nam je kolesarjenje preprečil dež, smo končno dočakali lepo vreme in se zjutraj  zbrali na šolskem dvorišču, vzeli malico ter se poslovili od učencev, ki so se odpravili na pohod.

Najprej smo se v »gosjem redu« podali mimo Seidlove ceste do vasi Krka, kjer smo se vključili na kolesarsko pot, ki vodi proti Žihovemu selu in Otočcu. Ker je kolesarska pot široka, smo lahko vozili v družbi in seveda prijetno kramljali. Vmes smo si vzeli čas za občudovanje čudovite reke Krke, zelenih travnikov in polj. Od Otočca nas je pot vodila naprej po kolesarski poti do OŠ Šmarjeta, kjer so nas res prijazno in toplo sprejeli na njihovem igrišču. Malica iz nahrbtnika  je učencem dala novih moči in niti pomislili niso na počitek. Prosto urico so raje izkoristili za nogomet in med dvema ognjema z učenkami OŠ Šmarjeta, ki so ravno imele uro športa.

Ob 11. uri smo se odpravili nazaj proti šoli. Pri gradu Otočec smo naredili kratek sprehod po grajskem parku. Pozdravit nas je prišla celo račja družinica s štirimi mladimi račkami, ki so priplavale po Krki. Čudovit ambient je kar klical po skupinski »fotki«, ki nas bo spominjala na čudovit dan. Spet smo sedli na kolesa, naredili še nekaj vrtljajev s pedali in kot bi mignil, smo bili nazaj v šoli. Strinjali smo se, da smo preživeli res lep šolski dan.

Slike si oglejte v fotogaleriji.

Zapisala Nataša Dežan Avsec

Related Images:

(Skupno 122 obiskov, današnjih obiskov 1)