Konec septembra (24. in 25. 9.) in v začetku oktobra (1. in 2. 10. 2020) je na Osnovni šoli Drska potekal projekt „Z ustvarjalnostjo in inovativnostjo do podjetnosti“, ki ga organizira in koordinira Javna agencija Spirit. Projekt sistematično razvija kompetenco samoiniciativnosti in podjetnosti ter učence usposablja za ustvarjalno in inovativno reševanje problemov ob upoštevanju interesov in potreb uporabnikov. Podjetniške ekipe petih osnovnih šol (OŠ Center, OŠ Drska, OŠ Stopiče, OŠ Šentjernej in OŠ Šmarjeta) so štiri dni intenzivno iskale ideje in načine, kako ljudi različnih generacij spodbuditi k čim pogostejšemu gibanju.

Na letošnjem projektu ZUIP so mlade podjetnike Osnovne šole Center zastopali Matic Kotnik, Lenart Mihalič, Marjan Kamenšek, Leon Lapanje, Matej Molan in Ožbej Sinur.  Odločili so se, da bi k več gibanja poizkusili spodbuditi svoje vrstnike oziroma učence 7., 8. in 9. razreda, ki prosti čas vse pogosteje preživljajo za različnimi ekrani (mobilni telefoni, tablice, računalniki …) in jim primanjkuje motivacije za gibanje. Le-te bi k več gibanja  spodbudili tako, da bi na šoli organizirali izbrane športne dejavnosti (tek, pohod …), na katerih bi se učencem pridružile slavne slovenske osebnosti oziroma vzorniki naših učencev. Svojo rešitev z naslovom Teci, hodi, migaj! so ob zaključku projekta uspešno predstavili pred dvočlansko strokovno komisijo, drugimi udeleženci, mentorji in ravnateljico OŠ Drska.

Na spodnjih povezavah si lahko ogledate fotografije iz dogodka in predstavitveni video ideje.

Spomladi pa se nam lahko pridružite na prvi športni aktivnosti s slavno osebnostjo, ki naj zaenkrat ostane še skrivnost.

Nina Vovko,
mentorica podjetniških dejavnosti

Foto album

Related Images:

(Skupno 545 obiskov, današnjih obiskov 1)