V petek, 23. 4. 20121, bomo tudi na predmetni stopnji naše šole s tehniškim dnem obeležili svetovni dan Zemlje, ki ga praznujemo 22. aprila. Letošnja tema je skrb za prijazno in spodbudno okolje, kar vključuje skrb za:

  • naravo in življenjsko okolje,
  • naše dobro počutje in
  • kvalitetne medsebojne odnose.

Že dolgo smo zaradi epidemije prevečkrat prisiljeni v medsebojno ločenost in oddaljenost ter komunikacijo na daljavo, povečale so se različne stiske, odtujenost in osamljenost. Zato bomo letošnji tehniški dan posvetili tudi druženju in povezovanju predvsem znotraj razreda, saj lahko izvajamo dejavnosti samo v mehurčkih in ob upoštevanju vseh navodil NIJZ.

Dan bo vključeval številne ekološke dejavnosti, del dejavnosti pa bo namenjen povezovanju in aktivnostim za izboljšanje medsebojnih odnosov. Natančnejši opis dejavnosti je objavljen po razredih tudi v spletni učilnici.

Seznam dejavnosti po razredih:

6. razred obisk Reciklažnega centra ob poslovni stavbi Komunale Novo mesto, pohod peš tja in nazaj. Učenci 6. a se zberete ob 8.15 pred šolo. Učenci 6. b in 6. c oddelka se zjutraj zberete v svojih učilnicah, nato pa sledite navodilom razrednika.

7. razred – obisk čistilne naprave v Ločni. Učenci 7. a se zberete ob 8.15 pred šolo, 7. b in 7. c oddelek je zbor v učilnici. Nato sledite navodilom razrednika.

Učenci 6. in 7. razreda bodite primerno oblečeni in obuti za pohod. V nahrbtniku imejte vodo, pa tudi dežnik ter pisalo in tršo podlago, na kateri boste lahko reševali delovni list.

8. razred – Osmošolci boste tri ure namenili matematičnem modeliranju geometrijskih teles, ki jih boste izdelovali iz odpadnega papirnega gradiva, dve uri pa boste namenili razrednim aktivnostim. Potrebščine za modeliranje geometrijskih teles: geometrijsko orodje, škarje in lepilo za papir, pisalni pribor, zvezek za matematiko, žepno računalo in trši papir velikosti A3 formata.

9. razred – vsi trije oddelki boste prve tri ure krožili po urniku z vsebinami: urejanje šolske okolice zunaj (pripomočke dobite tam), podnebne spremembe in priprava na valeto. Dve uri pa boste sledili navodilom razrednika in razrednim aktivnostim.

Tudi učenci 8. in 9. razreda poskrbite za delu in vremenu ustrezno obutev in oblačilo.

Delo bomo zaključili do konca 5. šolske ureŠolski prevoz in kosilo bodo potekali po običajnem urniku oz. po navodilih prisotnega učitelja. Ves čas pa učenci in učitelji seveda skrbijo za varnost in upoštevajo vse uradne epidemiološke ukrepe po navodilih NIJZ.

Ekološki pozdrav!

Related Images:

(Skupno 93 obiskov, današnjih obiskov 1)