Že vrsto let šola podeljuje naziv Naj učenec šole učencu ali učenki, ki je v tekočem šolskem letu osvojil največ najvišjih priznanj na tekmovanjih v znanju. Učenec mora poleg teh dosežkov biti šoli v ponos.

Letošnji naj učenec je Filip Judež, učenec  5. b razreda. Oddelku se je pridružil ob začetku dela na daljavo, zato je svoje sošolce »v živo« spoznal šele po štirih mesecih pouka. V odmorih jih je navduševal z žongliranjem in spretnim sestavljanjem Rubikove kocke. Je nasmejan, vesten in vedno aktiven.

Filip je svojo radovednost in znanje izrazil pri družboslovnih predmetih, pri matematiki pa natančnost in logično sklepanje. Letos se je udeležil desetih tekmovanj iz znanja in osvojil šest zlatih priznanj. Njegovo znanje je izstopalo na področju prostorske predstavljivosti na tekmovanju Matemček (2. mesto in zlato priznanje), na tekmovanju iz matematične logike Logična pošast (1. mesto in zlato priznanje), na državnem tekmovanju iz matematike je osvojil zlato Vegovo priznanje,na tekmovanju Vzorci zlato priznanje (1. mesto)  ter na državnem tekmovanju iz Vesele šole, kjer si je tudi prislužil zlato priznanje. Filip je bil 1. na državnem tekmovanju v hitrem računanju LEFO, izjemen uspeh pa je 3. mesto na meddržavnem tekmovanju v hitrem računanju in bronasta medalja ter nov slovenski rekord. Poleg tega je osvojil še pet bronastih priznanj, saj se je udeležil tudi tekmovanja iz razvedrilne matematike, iz logike, tekmovanj Kresnička in Bober ter tekmovanja za Cankarjevo priznanje.

V prostem času se Filip posveča atletiki, ki jo redno trenira v klubu. Čas si krajša s sudokom, s knjigami matematičnih orehov ali leposlovja, tudi LEFO mu je v zabavo.

Filipu iskreno čestitamo in mu želimo še veliko uspeha!

 

 

Related Images:

(Skupno 812 obiskov, današnjih obiskov 1)