Ponovno se bomo pridružili vseslovenskemu projektu Tedni vseživljenjskega učenja, ki je najvidnejša kampanja na področju izobraževanja in učenja v Sloveniji. Letošnjo 26-letnico praznuje projekt pod sloganom »Slovenija, učeča se dežela«. Prireditve vodi in usklajuje Andragoški center Slovenije (ACS) v sodelovanju s stotinami ustanov, skupin in posameznikov po vsej državi in tudi onkraj naših meja. V letošnjem terminu TVU 2021 od 6. septembra do 10. oktobra 2021 bodo izvajalci na šoli pripravili različne dejavnosti, s katerimi bodo spodbujali pozitiven odnos do različnih oblik, poti in vsebin vseživljenjskega učenja.

Letos bodo učenci spoznavali osnove španščine in kulturno-kulinarične posebnosti Španije, se naučili nekaj osnovnih fraz, števil, značilnih jedi in kako se po špansko predstaviš na potovanju. V učilnici na prostem bodo učenci skupaj brali zanimivo zgodbo in nato prebrano poustvarili v naravi. V delavnici čuječnosti bodo učenci spoznavali različne načine prebujanja čutov in preizkusili metode sproščanja, opazovanja in zaznavanja.  Nekaj učencev se bo odpravilo na pohod po Machovi poti. Osnovna Machova pot je dolga 6,8 km in poteka od Malega Slatnika proti Velikemu Slatniku, kjer je stala graščina družine Mach. V športni delavnici se bodo učenci preizkusili v različnih športih., spoznavali pravila posameznih športnih disciplin, razvijali gibljivost in telesno moč ter sklepali nova prijateljstva. Učenci podaljšanega bivanja pa bodo v štirih mini delavnicah spoznavali Hrvaško skozi sliko, glas, pesem in igro.

Sodelujoče v projektu boste prepoznali po radovednosti, balonih in veselem druženju. 🙂
Območni koordinator projekta je Razvojno izobraževalni center Novo mesto, nosilka projekta na šoli pa je Mojca Saje.

Vabljeni k ogledu tudi številnih drugih prireditev, ki bodo potekale v terminu Tednov vseživljenjskega učenja 2020 od 6. septembra do 10. oktobra 2021 Koledar prireditev TVU 2021

Koordinatorka projekta Mojca Saje

 

Related Images:

(Skupno 38 obiskov, današnjih obiskov 1)